کد قالب کانون میدان نقش جهان

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 191
بازدید دیروز : 176
بازدید هفته : 191
بازدید ماه : 419
بازدید کل : 153075
تعداد مطالب : 2266
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 17 آذر 1402

 

میدان نقش جهان، مقصد نخست گردشگری مسافران نوروزی در اصفهان

مجمموعه زیبای میدان نقش جهان، گنجینه تاریخ و هنر اصفهان و مهمترین جاذبه گردشگری ایران است که چشم هر بیننده ای را خیره می‌کند و نادر گردشگران داخلی و خارجی هستند که تاکنون از این مجموعه دیدن نکرده باشند.

بنا به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان تا روز گذشته بیش از ۱۵۰ هزار نفر گردشگر به مجموعه جهانی میدان نقش جهان وارد شدند.

علیرضا ایزدی افزود: با پایان دور اول سفرهای نوروزی و آغاز دور دوم سفرها، همچنان شاهد افزایش حضور گردشگران در بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری استان اصفهان هستیم.

وی اظهار داشت: روز گذشته و با گرم شدن دوباره هوای شهر اصفهان شاهد حضور چشمگیر گردشگران در محوطه عظیم مجموعه جهانی میدان نقش جهان با بیش از ۸۵ هزار مترمربع وسعت بودیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان افزود: در شامگاه گذشته نیز با همکاری و مساعدت اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر شهر اصفهان، آئین جشن استقبال از ماه مبارک رمضان تا پاسی از شب در مرکز این مجموعه عظیم تاریخی برگزار شد.

وی تصریح کرد: بناهای تاریخی باغ فین کاشان و باغ موزه چهلستون به ترتیب پس از میدان امام (ره) تا پایان روز چهارم فروردین ماه، رتبه بیشترین بازدید کننده را به خود اختصاص داده اند.

افزایش ۳۵ درصدی بازدید از آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری اصفهان

بنا به گفته معاون امور عمرانی استاندار و قائم‌مقام ستاد اجرایی خدمات سفر استان اصفهان، بررسی آمارها از ۲۴ اسفندماه تا امروزحاکی است که استقبال گردشگران از بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری استان در مقایسه با مدت مشابه در نوروز ۱۴۰۱ در حدود ۳۵ درصد رشد داشته است.

سراسرنمایی از میدان نقش جهان

مهران زینلیان افزود: با تلاش‌های کارکنان ستاد اجرایی خدمات سفر استان، تمهیدات لازم برای میزبانی از گردشگران نوروزی برای بازدید از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری در استان اصفهان فراهم است.

مجموعه آثارمیدان بزرگ و تاریخی نقش جهان در سال ۱۰۰۶ هجری قمری در راستای انتخاب اصفهان به پایتختی شاهان صفوی در باغ بزرگ نقش جهان آن روز احداث شد.

میدان بزرگ امام (نقش جهان) یک مجموعه بزرگ شهری است که در یک جمله می توان گفت تلفیقی هماهنگ از هنر و معماری را در خود جای داده است.

این میدان بدون شک با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، نه در ایران و نه در کشور دیگری در زمان خود و نه در حال حاضر، نظیری برای آن یافت نمی‌شود.
این میدان عظیم با طول و عرض تقریبی ۵۰۷ و ۱۵۸ متر، در شمال شرق خیابان چهارباغ و با زاویه کوچکی نسبت به آن بنا شد.
یکی از ویژگی‌های مهم پایتخت جدید صفویان ساخت میدان نقش جهان بود، که بنابه نظر برخی سیاحان اروپایی از زیباترین اماکن شرق به شمار می رفته و بسیار وسیع و دلگشاست.
میدان نقش جهان پس از ساخته شدن، با کاربری‌های مختلفی که در آن پیش بینی شده بود، در حقیقت قلب تپنده پایتخت و جلوگاه اصلی حیات اجتماعی و اقتصادی مردم اصفهان تا پایان عصر صفوی و شاید تا به امروز به شمار می آید.

وجود کاخ عالی قاپو در جبهه غربی میدان، نمادی از قدرت سیاسی نظام حاکم و وجود ۲ مسجد جامع عباسی، امام (ره) و شیخ لطف الله در جبهه جنوبی و شرقی که هر ۲ نشان دهنده اوج شکوه و عظمت معماری آن عصر و نمایانگر نظم مقدسی در میدان بودند، از یک سو نشان از پیوند مذهب، علم، سیاست و حکومت در عصر صفوی داشت و از سوی دیگر نشان دهنده پیوند مردم و دولت بود، به گونه ای که شاه صفوی را هیچ گاه از مردم دور نگاه نمی داشت..
بخش دیگری از میدان مدخل یکی از بزرگترین بازارهای تاریخی ایران است، این قسمت به همراه تمامی بناهای گرداگرد میدان که شامل ۲۰۰ حجره و در ۲ طبقه احداث شده، برای فعالیت های اقتصادی در اختیار عموم مردم بود.
تمامی حجره های طبقه پایین را در کمال نظم و ترتیب به خرده فروشان و پیشه وران اختصاص داده بودند، و اتاق های طبقه بالا که به زیبایی و در عین حال سادگی با گچ و آجر و رنگ های سبز و قرمز ساخته و تزئین شده بود، بنابر نظر برخی گردشگران اروپایی جهت محل خواب در اختیار مسافرانی که از اطراف به شهر می آمدند، قرار داده می شد.
مرکز میدان هم در حقیقت محل تردد و برخوردهای اجتماعی مردم با یکدیگر بود بنابراین در یک جمله می توان گفت، میدان جلوه گاهی متنوع از حیات مردم عادی و حتی طبقات بالاتر اجتماعی بود، که بخشی از زندگی روزانه و حتی شبانه خود را در آن می‌گذراندند.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: معماری
برچسب‌ها: هنر شناسی